Een sportief evenement organiseren; waar moet je op letten?

vrijdag 6 januari 2023 door Wilfred

Het organiseren van een sportief evenement is een leuke manier om kinderen en (jong) volwassenen te laten bewegen. Een stormbaan is een zeer geschikt product voor zo'n evenement. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je een sportief evenement wilt organiseren? Denk aan het aantal deelnemers en een goede planning. Maar denk ook aan de veiligheid en het uitdelen van een beloning. 

 

1. Zorg voor voldoende deelnemers tijdens een sportief evenement

Wat voor soort evenement je ook wilt organiseren, zonder deelnemers kan het niet doorgaan. Bij onvoldoende deelnemers kan gebrek aan inzet ontstaan. Zorg er dus te allen tijde voor dat jouw sportieve evenement voldoende deelnemers heeft. Hoe kan jij hiervoor zorgen? Dat kan op meerdere manieren. Tegenwoordig is social media een handige medium om snel en veel naamsbekendheid te creëren. Houd echter wel in het achterhoofd voor welke leeftijden het evenement is. Voor kinderen onder de twaalf jaar is het verstandiger om de ouders te bereiken in plaats van de kinderen zelf. Gebruik maken van influencers kan ook bijdragen aan het aantal deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan de directeur of juist de populaire concierge of leerkracht van een basisschool.

 

2. Zorg voor een goede planning

Voor het organiseren van een evenement en met name een sportief evenement is een planning essentieel. Wanneer meerdere groepen het tegen elkaar opnemen is structuur noodzakelijk. Voor een compleet overzicht van het evenement is een draaiboek uitermate geschikt. In dit draaiboek wordt bovendien een structuur gebracht aan het op- en afbouwen van springkussens en andere benodigdheden.

 

3. Creëer veiligheid

Veiligheid boven alles. Een sportief evenement kent ook haar nadelen. Mensen en kinderen springen en rennen in het rond, zeker bij het gebruik van springkussens. Een aantal opties voor het creëren van veiligheid zijn: linten ophangen om bepaalde stukken af te schermen, veiligheidsinstructies ophangen, verboden te rennen-zones en een EHBO-doos in het bezit hebben. De kans is groot dat er ongelukken gebeuren, dus wees voorbereid op wat komen gaat.

 

4. Geef de winnaars van het evenement een beloning

Met name bij een sportief evenement is het belangrijk om een beloning uit te reiken. Het is voor kinderen maar ook voor (jong) volwassenen een extra drive om hun best te doen tijdens het evenement. De beloning kan van alles zijn, van een klein bekertje, een vaantje tot aan een tegoed bon van €10,- van een winkel in de nabije omgeving. Tijdens een sportevenement is inzet de doorslaggevende factor, creëer dit en jouw evenement is een groot succes.

 

Meer informatie

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder!


Over de auteur

Meer blogs

Een reactie toevoegen